Web Analytics Made Easy - Statcounter

امین مرادی درگفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، اظهار کرد: در ادامه برنامه‌های مربوط به چهلمین و دومین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و توجه به نگارش متون نمایشی متناسب با هنر متعهد و انقلابی نمایش "کافه چیا" اثری از هنرمند توانمند تئاتر کردستان صابر دل بینا به مدت سه شب از 25 تا 27 بهمن از ساعت 17 در محل سالن شماره 2 پردیس سینمایی بهمن سنندج به صورت نمایشنامه خوانی به اجرای عمومی گذاشته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این نمایش سعی برآن است تا با بازخوانی اتفاقات صورت گرفته در دوران انقلاب در قالب آثار هنری نسل جدید را که آن دوران را تجربه ننموده‌اند با رخدادهای انقلاب آشنا شوند. 

مرادی افزود: این نمایش که بیشتر اتفاقات آن در داخل یک قهوه خانه بین راهی سنندج و مریوان صورت می‌گیرد روایتی است از تلاش سربازانی که به منظور همراهی با انقلابیون دست به تمرد و فراراز پادگان نموده که توسط عوامل رژیم با گلوله مورد هدف قرار می‌گیرند که در یکی از این اتفاقات سربازی اهل مریوان مورد هدف گلوله قرار گرفته و شهید می‌شوند و پیکرشان با آمبولانس به زادگاهش مریوان منتقل می‌شود.

 وی گفت: این آمبولانس در این قهوه خانه توقف می‌کند که در آن مادر این سرباز برای دیدن پسرش راهی سنندج گردیده و از پیکر داخل ماشین بی خبر است و در آن قهوه خانه اتفاقاتی به وقوع می‌پیوندد که نقش خوانان این نمایش متشکل از هنرمندان  شناخته شده و مطرح استان "رضا حاج خسروی ، هانا مرادی ، صالح فیضی ، یاورآقایی و اشکان کمانگر"  بازگوی آن برای تماشاگران خواهند بود.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان ضمن دعوت از علاقه‌مندان برای دیدن این نمایش نامه‌خوانی افزود: در روز دوم این اجراء یکشنبه26 بهمن ماه از کتاب"فصل سفیذ" مجموعه نمایشنامه منتشر شده توسط انتشارات سوره مهر که در آن نمایشنامه "کافه چیا" اثر صابر دل بینا هنرمند کردستانی نیز به چاپ رسیده است با حضور کارشناسان در قالب یک پنل تخصصی ساعت 16 رونمایی می‌شود. 

وی افزود: در ایام دهه مبارکه فجر برنامه‌های متعددی توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در بخش‌های مختلف اجرایی گردید که در بخش نمایش اجرای پرفورمنس نمایشی "فرمانده"  به کارگردانی "یونس صحرارو "و نویسندگی در سنندج  که با استقبال گسترده هنردوستان نیز روبرو گردید می‌توان اشاره کرد.

صابر دل بینا متولد 1347 کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی از سال 1360 با حضور در کلاس‌های دکتر قطب‌الدین صادقی فعالیت هنری خود را شروع نمود.

در سوابق هنری این نمایشنامه نویس و کارگردان مشهور کردستانی علاوه بر نویسندگی و کارگردانی چندین متن نمایشی، بازی در چندین نمایشنامه، تله تئاتر و سریال‌های تلویزیونی و همچنین چندین فیلم سینمایی به چشم می‌خورد.

دل بینا همچنین در سوابق هنری خود علاوه بر کسب عناوین مختلف هنری در جشنواره‌های مطرح تئاتر استان ، منطقه و کشور داوری در رویدادهای هنری تئاتر کشور را نیز در کارنامه خود دارد.

انتهای پیام/2330/71

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان امین مرادی نمایش حوزه هنری انقلاب اسلامی دل بینا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۷۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «عروسی خون» (محصول ۱۹۸۱ اسپانیا/ ۶۷ دقیقه) به کارگردانی کارلوس سائورا بر مبنای نمایشنامه‌ای نوشته فدریکو گارسیا لورکا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و محمودرضا حبیبی (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در رابطه با خلاصه داستان این نمایش آمده است: «در استودیوی رقص «آنتونیو گادس» (گادس)، اعضای گروه در حال گریم و آماده شدن برای اجرای برنامه هستند. پس از آنکه گادس به‌عنوان رقصنده اصلی و طراح رقص توضیحاتی به اعضا می‌دهد، اجرای «عروسی خون» آغاز می‌شود: لئوناردو (گادس) دل‌باخته زنی (هویوس) در آستانه ازدواج است. پس از یک صحنه پُرتنش در مراسم عروسی، همه متوجه می‌شوند که عروس نیز دل‌باخته لئوناردو است. عروس و داماد (خیمه‌نز) سوار بر اسب مراسم را ترک می‌کنند و لئوناردو نیز آنان را تعقیب می‌کند. ۲ مرد در نزاعی خونین، با چاقو یکدیگر را از پا در می‌آورند و عروس تنها و مغموم کنار ۲ جسد می‌گرید.»

سائورا پس از ساختن چند فیلم متأثر از اینگمار برگمان، با «عروسی خون» به دوره جدید و پویای فیلمسازی‌اش گام می‌گذارد. حاصل کار، فیلمی‌ خاص است که بدون تردید یکی از بهترین آثار سینمای اسپانیا در دهه ۱۹۸۰ است. ایده ساخت یک نمایشنامه مشهور فولکلوریک در سالنی خالی از تماشاگر از سوی گادس و تبدیل شدن آن به مایه و داستان اصلی سائورا، از آن رویکردهای درخشان و جریان‌ساز پست‌مدرنیستی است که دنیای متن و بیرون از متن را با هم درمی‌آمیزد.

به‌رغم بومی بودنِ دست‌مایه و حتی اجرا که درک جزییات رقص‌ها و موسیقی آیینی فلامنکو را تنها برای اسپانیایی‌ها ممکن می‌کند، فیلم از چنان زبان نمایشی برخوردار است که هر تماشاگری را با خود همراه می‌کند. کارِ سائورا، از سوی دیگر، تنها ضبط و عرضه این باله‌های باشکوه نیست بلکه او با دوربینش، تأویلی از «عروسی خون» ارایه می‌دهد. با «عروسی خون»، سائورا ژانر موزیکال را وارد عرصه‌ای تازه و غیر آمریکایی می‌کند.

کد خبر 6095577 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • برگزیدگان همایش تئاتر بچه‌های مسجد استان قم معرفی شدند
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت + جزئیات
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد